Σχεδιασμός του Χαμόγελου

(SMILE DESIGN)

Τα δόντια και γενικά η περιοχή του στόματος, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της αισθητικής του προσώπου και συμμετέχουν σε μια σύνθετη κοινωνική και ψυχολογική διεργασία. Για την επίτευξη του smile makeover απαιτούνται κάποιες διαδικασίες.

Ανάλυση του υπάρχοντος χαμόγελου-Smile Analysis

Ανάλυση του υπάρχοντος χαμόγελου-Smile Analysis
Η αρχική συζήτηση με την οδοντίατρο είναι απαραίτητη για την ανάλυση του παρόντος χαμόγελου και την έκφραση των επιθυμιών του ασθενούς για το τελικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα ύπαρξη συνωστισμού των δοντιών, κενά μεταξύ τους, αλλαγή της θέσης της μέσης γραμμής, δυσαρμονικό σχήμα και χρώμα των δοντιών, ατέλειες, εμφανίσιμες ρωγμές, σκούρο χρώμα, δυσχρωμικά σφραγίσματα, κατάγματα  όπως και παλιές στεφάνες με εμφανής μεταλλικές επιφάνειες.

Η διαδικασία απαιτεί ακριβείς καταγραφές βασιζόμενες στο σχήμα του στόματος, την γραμμή των ούλων, των χειλέων, και της κάθετης διάστασης του προσώπου.

Κλινική Μελέτη

Κλινική Μελέτη

Η μελέτη της  κλινικής εικόνας περιλαμβάνει λήψη ψηφιακών φωτογραφιών όπου εξετάζεται η γραμμή του χαμόγελου, των χειλέων και του προσώπου.

Λήψη ακτινογραφιών, και αποτυπωμάτων από τα οποία θα δημιουργηθούν εκμαγεία  μελέτης(γύψινα ομοιόματα του στόματος) και διαγνωστικό κέρωμα με τις προτεινόμενες εργασίες.

Με το διαγνωστικό κέρωμα η οδοντίατρος εφαρμόζει κερί πάνω στα εκμαγεία για να σχεδιάσει το τελικό αποτέλεσμα. Αποτελεί μια πολύ ωραία ιδέα που με τη βοήθεια υπολογιστή με ειδικό πρόγραμμα  μπορεί ο/η ενδιαφερόμενη να έχει μια εικόνα ψηφιακή του τελικού αποτελέσματος.

Aκολουθoύν τα mock-ups με τα οποία εφαρμόζονται σύνθετες ρητίνες (σφραγίσματα) που τοποθετούνται στα δόντια χωρίς να κολληθούν για να έχει ο/η ασθενής μια εικόνα του προβλεπόμενου αποτελέσματος. Τα mock-ups όπως και οι τελικές εργασίες διέπονται από ειδικούς κανόνες της αισθητικής οδοντιατρικής.

Στο Εsthetic Dental art Clinic προσφέρονται εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας για κάθε ασθενή. Με τη νέα τεχνολογία χρησιμοποιούνται ανάλογα όψεις πορσελάνης, bonding ρητινών για μικροδιορθώσεις, ολοκεραμικές στεφάνες emax ή ζιρκονίας και γέφυρες, εμφυτεύματα τα οποία μεταμορφώνουν πλήρως το χαμόγελο σας.