Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούνται από ένα λεπτό στρώμα πορσελάνης πάχους περίπου 0,3- 0,5 χιλ. που συγκολλάται στην πρόσθια επιφάνεια του δοντιού προσδίδοντας μεγάλη ανθεκτικότητα, βελτιώνοντας τη συνολική εμφάνιση του δοντιού που αφορά το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα, την κλίση του.

Η πορσελάνη που χρησιμοποιείται προσδίδει απόλυτη φυσικότητα και μιμείται οπτικά με διαφάνειες και ανατομικά χαρακτηριστικά την επιφάνεια του φυσικού δοντιού. Κολλούνται μόνο στην αδαμαντίνη του δοντιού (το πρώτο στρώμα του δοντιού) με αποτέλεσμα την τέλεια συγκόλληση.

Ενδείξεις

Μπορεί να εφαρμοστούν σε μεμονωμένο δόντι ή και σε όλα τα πρόσθια δόντια του στόματος. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο διαστημάτων, για τη βελτίωση του σχήματος των δοντιών, του χρώματος που έχουν υποστεί μόνιμη δυσχρωμία, του μεγέθους των δοντιών, καθώς και για μικροκατάγματα. Απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα της επιφάνειας του δοντιού και ειδική επεξεργασία του από την οδοντίατρο.

Απαραίτητη προυπόθεση για την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης είναι η σωστή σύγκλειση (κλείσιμο του στόματος).

Prepless Veneers (όψεις χωρίς τρόχισμα)

Prepless Veneers (όψεις χωρίς τρόχισμα)

Αποτελεί νέο είδος πορσελάνης οι οποίες είναι τόσο λεπτές( 0,2 χιλ)  που δεν απαιτείται τρόχισμα του δοντιού. Αποτελούνται από ένα λευκό πυρήνα e-max press, ο οποίος  διαθέτει  αντοχή μέχρι 400MPa.  Η πορσελάνη που καλύπτει τον πυρήνα προσδίδει φυσικότητα υψηλών απαιτήσεων. Είναι το πιο σύγχρονο όπλο της αισθητικής οδοντιατρικής.

Ο οδοντίατρος κάνει μια αύλακα περιμετρικά στον αυχένα του δοντιού ώστε να «σβήνει» φυσιολογικά η όψη.

Δείτε τις κλινικές περιπτώσεις