Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί την πιο συντηρητική αισθητική παρέμβαση που μπορεί να γίνει στην στοματική κοιλότητα βελτιώνοντας το χρώμα των δοντιών. Είναι μία διαδικασία ασφαλής – όταν γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Η τεχνική της λεύκανσης περιλαμβάνει  την τοποθέτηση του λευκαντικού παράγοντα στην  επιφάνεια του δοντιού ο οποίος αντιδρά χημικά με τις χρωστικές και τις διασπά χωρίς να βλάπτει την οδοντική ουσία. Ο λευκαντικός παράγοντας μπορεί να είναι υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Υπάρχουν δύο ειδών μέθοδοι λεύκανσης ή και ο συνδιασμός και των δύο.

1. Λεύκανση στο σπίτι: Στην πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται κλινική εξέταση του ασθενούς, λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων για την κατασκευή ειδικών ατομικών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί δίδονται στον ασθενή μαζί με τον λευκαντικό παράγοντα καθώς και οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους. Αποτελεί ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο.

Λεύκανση στο σπίτι

2. Λεύκανση στο ιατρείο: Η λεύκανση στο ιατρείο πραγματοποιείται από την οδοντίατρο στο ιατρείο με εξειδικευμένη συσκευή. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνονται γρήγορα αποτελέσματα, σε μικρό χρονικό διάστημα. Ολοκληρώνεται σε δυο συνεδρίες και κάθε επίσκεψη διαρκεί 45 λεπτά.

Δυσχρωμικά  δόντια, δημιουργούνται από διαφόρους παράγοντες όπως ο καπνός από το τσιγάρο, από την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και κόκκινου κρασιού όπως και από φυσική γύρανση. Με τη λεύκανση μπορεί να βελτιωθεί η συνολική εμφάνιση των δοντιών. Αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο που γίνεται πάντα με την καθοδήγηση της εξειδικευμένου οδοντιάτρου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η λεύκανση αλλάζει το χρώμα ΜΟΝΟ των φυσικών επιφανειών των δοντιών και όχι των αποκαταστάσεων.

Δείτε τις κλινικές περιπτώσεις