Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα  χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις απώλειας φυσικών δοντιών. Αποτελούν την πιο επαναστατική μέθοδο στη σύγχρονη οδοντιατρική. Είναι  μια λεπτή μεταλλική βίδα από τιτάνιο απόλυτα βιοσυμβατή η οποία τοποθετείται στο οστό της γνάθου με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη τεχνιτών δοντιών. Τα εμφυτεύματα είναι μοναδικά σχεδιασμένα αποκλειστικά για το στόμα του κάθε ασθενούς και χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση την όψης και τη λειτουργίας των δοντιών με φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Η διαδικασία ξεκινάει με την εκτίμηση από τον χειρουργό/προσθετολόγο των περιβάλλόντων ιστών, των ούλων, της πυκνότητας και της ποιότητας του οστού με κλινική και ακτινογραφική εξέταση και στη συνέχεια γίνεται το σχέδιο θεραπείας. Μεταξύ αυτών των επιλογών είναι τα συμβατικά εμφυτεύματα, τα mini  εμφυτεύματα, η και η άμεση φόρτιση (τοποθέτηση εμφυτεύματος και αποκατάστασης την ίδια μέρα, στην ίδια συνεδρία). Ένα εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα μετά από την αφαίρεση ενός δοντιού ή σε μία δεύτερη χειρουργική επέμβαση.

 

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Παρομοίως η οδοντική επιεμφυτευματική αποκατάσταση  μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αφού το εμφύτευμα έχει οστεοενσωματωθεί ακολουθεί η προσθετική επί εμφυτευμάτων κατά την οποία ένα abutment (εξάρτημα που συνδέει το εμφύτευμα με τη στεφάνη) προσαρμόζεται στο εμφύτευμα που είναι ατομικό για τον κάθε ασθενή και χρησιμοποιείται για να στηρίξει τη στεφάνη, τη γέφυρα η την οδοντοστοιχία. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται προσωρινά η αισθητική και η λειτουργία του στόματος. Σε αντίθεση με τις ολικές οδοντοστοιχίες(μασέλες) τα εμφυτεύματα είναι σχεδιασμένα να αποτελούν μια μόνιμη αποκατάσταση για το στόμα.

Το ποσοστό επιτυχίας τους είναι 98% για την κάτω γνάθο και 95% για την άνω σύμφωνα με τεκμηριωμένες μελέτες 50 ετών.

Δείτε τις κλινικές περιπτώσεις